Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти низки російських медіа

Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти низки російських медіа

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про санкції проти 68 юридичних і двох фізичних осіб.

Йдеться, зокрема, про низку російських медіа та компаній, у тому числі із тимчасово окупованого Криму. Як передає Укрінформ, відповідний указ №340/2024 опублікований на сайті глави держави.

Указом затверджене рішення Ради національної безпеки і оборони України від 22 травня «Про застосування і скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Контроль за виконанням рішення Президент поклав на секретаря РНБО Олександра Литвиненка.

Кабінет міністрів та Служба безпеки України і Національний банк України мають забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності санкцій.

Міністерству закордонних справ доручено поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Читайте також: Угорщина не підтримує нові санкції ЄС щодо російського газу - Politico

Санкції застосовані проти, зокрема телекомпаній «НТВ Плюс», «Перший канал. Всесвітня мережа», «Звезда», «ТНТ Телесеть», «Петербург», «Рен ТВ», ТРК «Крим», газет «Известия», «Московский комсомолец» та інших.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Зеленський увів у дію рішення РНБО про застосування персональних санкцій проти 86 юридичних осіб, а також сімох фізичних, серед яких - громадяни іноземних держав.

73 із 86 юридичних осіб, проти яких введені санкції, зареєстровані на підконтрольній уряду території Україні, ще два - у тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області, три - в окупованому Севастополі. Місцезнаходженням решти юридичних осіб є Російська Федерація та Китай.

Санкції терміном три роки запроваджені проти Вадіма Альперіна, Александра Єріміцюца, Юрія Кушніра, Ореста Адамчо, Віктора Шермана й Андрія Попова.

Обмежувальні заходи на 10 років введені проти Араіка Амірханяна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-