Україна сподівається підписати безпекову угоду з Японією до липневого саміту НАТО

Україна сподівається підписати безпекову угоду з Японією до липневого саміту НАТО

Укрінформ
Україна сподівається підписати угоду про співпрацю в сфері безпеки з Японією до саміту НАТО в липні.

Як передає Укрінформ, про це заявив перший заступник міністра закордонних справ України Андрій Сибіга в інтерв’ю японському виданню Kyodo News.

«Україна і Японія перебувають на фінальній стадії переговорів стосовно двостороннього безпекового пакту, - сказав Сибіга. - Ми сподіваємося провести ще один раунд переговорів, щоб підписати угоду до початку триденного саміту НАТО у Вашингтоні в липні».

Читайте також: Україна почала переговори про безпекову угоду зі Швецією

За словами дипломата, очікується, що Японія надасть гуманітарну та енергетичну технологічну підтримку, а також допоможе зміцнити можливості України у сфері кібербезпеки та протидії дезінформації.

«Ми сподіваємося, що Японія стане першою країною Індо-Тихоокеанського регіону, яка підпише таку угоду», - зазначив він.

Сибіга також висловив вдячність Токіо за підтримку Формули миру Президента Володимира Зеленського, та рішення прем’єр-міністра Японії Фуміо Кішіди взяти участь у першому Глобальному саміті миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії.

Читайте також: Україна підпише безпекову угоду з Грецією найближчим часом - ОП

«Збільшення кількості учасників (саміту в Швейцарії – ред.) має вирішальне значення для того, щоб зібрання було успішним, тому ми дуже сподіваємось на залучення країн, що розвиваються, які називають Глобальним Півднем», - сказав дипломат.

Він додав, що Київ, зокрема, розраховує на участь Бразилії, Китаю, Індії, Саудівської Аравії, Південної Африки та Об’єднаних Арабських Еміратів.

«Ми вважаємо, що це важливий крок до миру, який має бути зроблений не тільки в інтересах України, а й в інтересах усього світу», - наголосив Сибіга.

Як повідомляв Укрінформ, Японія продовжить підтримку України в медичній сфері, зокрема у відбудові пошкодженої медінфраструктури та постачанні ліків і медобладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-