Кулеба після обстрілу Харкова закликав союзників надати Україні системи Patriot

Кулеба після обстрілу Харкова закликав союзників надати Україні системи Patriot

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав останній обстріл Харкова та області російськими військами жахливим і закликав союзників надати Україні сім систем ППО Patriot.

Як передає Укрінформ, про це міністр написав у соцмережі Х.

«Ця жахлива атака має нагадати усім у світі, що Україна все ще терміново потребує сім систем Patriot. Кожен день зволікань і дебатів не лише коштує життів, але й наближає можливість більшої війни у Європі», - підкреслив Кулеба.

Глава зовнішньополітичного відомства подякував Німеччині за оголошення про надання Україні однієї системи протиповітряної оборони, водночас наголосивши, що отримання ще шести «залишається критичним не лише для виживання України, але й для миру в Європі».

«Я ще раз закликаю країни, які мають Patriot, пришвидшити прийняття рішень і надати ці системи Україні. На жаль, одні слова солідарності не перехоплюють російські ракети», - зазначив Кулеба.

Він зауважив, що сім систем Patriot - це невисока ціна за довготривалий мир у Європі, підкресливши, що системи ППО потрібні «зараз, а не завтра».

Читайте також: Росія на Харківщині не досягла і близько того, що планувала - Юсов

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня Росія завдала близько 15 ударів по Харкову. За останніми даними, відомо про сімох загиблих і 16 поранених на друкарському підприємстві. Там виникла масштабна пожежа в паперовому цеху.

Також війська РФ ударили по селищу Золочів у Богодухівському районі, де постраждали двоє людей, та місту Люботин у Харківському районі, там надали медичну допомогу двом постраждалим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-