Маркарова: Настав час надати Україні більше Patriot

Маркарова: Настав час надати Україні більше Patriot

Укрінформ
Нині настав час ухвалити декілька сміливих рішень і надати Україні більше зенітно-ракетних комплектів Patriot для посилення протиповітряної оборони країни.

Як передає Укрінформ, про це в програмі Face the Nation американського телеканалу CBS заявила посол України в США Оксана Маркарова.

«Ми вдячні США за те, що вони шукають їх (Patriot - ред.), і фінансують деякі з них. Проте нам потрібно більше. Настав час буквально прийняти сміливі рішення та надати нам більше цього, щоб ми могли побачити їх одразу, де вони нам необхідні», - сказала вона.

За словами Маркарової, мінімум два комплекси Patriot потрібні в Харкові та області.

«Але й інші місця потрібно захищати», - додала посол.

Читайте також: Сьогодні відбудеться засідання «Рамштайну»

Маркарова також зазначила, що Київ хоче, щоб навчання українських військових проводилося в самій Україні.

«Ми хотіли б, щоб в Україні проводилося більше навчання (українських військових – ред.). Щоб ми не лише навчали наші війська, але й ставали інституційно сильнішими, будуючи там свою армію майбутнього, яка захищатиме не лише Україну, а й усіх нас від Росії», - сказала вона.

Читайте також: Два Patriot для Харкова змінять ситуацію: Зеленський показав наслідки удару РФ по базі відпочинку

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що для захисту Харкова від російських атак потрібні кілька додаткових систем ППО Patriot.

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість відправлення в Україну додаткової батареї ЗРК ППО Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-