Посол Німеччини про перемогу України: Не буде жодного «Мінська-3»

Посол Німеччини про перемогу України: Не буде жодного «Мінська-3»

Укрінформ
Німеччина підтримує Формулу миру і стоятиме на боці України, якщо будуть переговори про мир.

Про це заявив посол Німеччини в Україні Мартін Єґер в інтерв’ю національному телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Це українські жертви, які приносяться, і тільки Україна може вирішувати, коли стануть можливим такі переговори і таке рішення. Ми не будемо давати Україні якісь вказівки. Якщо будуть якісь перемовини, ми будемо стояти на боці України. Не буде жодного «Мінська-3», - сказав він.

Єґер підкреслив, що саме українці несуть тягар війни і ведуть війну, аби відновити територіальну цілісність своєї країни, включаючи Крим.

Дипломат додав, що Німеччина підтримує Формулу миру Президента Зеленського і вважає це за належний підхід, щоб закінчити цю війну.

Читайте також: Трюдо заявив про намір відвідати Саміт миру

Як відомо, Українська формула миру - дипломатичний механізм, який пропонує Україна для досягнення справедливого закінчення війни, що розв'язала Росія.

Складовими Формули є: радіаційна та ядерна безпека, продовольча безпека, енергетична безпека, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, компенсація за збитки, спецтрибунал, протидія екоциду, недопущення ескалації, фіксація закінчення війни.

15-16 червня у Швейцарії відбудеться Глобальний саміт миру. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни, які візьмуть у ньому участь, вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-