У Європі після ухвалення допомоги від США закликали не розслаблятися і робити більше для Києва

У Європі після ухвалення допомоги від США закликали не розслаблятися і робити більше для Києва

Укрінформ
Ряд європейських політиків привітали рішення Палати представників США щодо ухвалення нового пакету допомоги для України та закликали Європу не розслаблятися і робити більше для підтримки Києва та виробництва зброї й боєприпасів.

Про це повідомляє Укрінформ.

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас назвала «надзвичайно важливим і правильним рішення» Палати представників Конгресу США про надання Україні термінової військової допомоги.

«Найкращий спосіб убезпечити самих себе - це допомогти Україні перемогти у боротьбі за свободу. Сподіваюся, це голосування спонукає всіх союзників переглянути свої склади та зробити більше», – написала Каллас у соцмережі X.

Міністр закордонних справ Швеції Тобіас Білльстрьом наголосив, що зараз час згадати, що ЄС тепер має збільшити власне виробництво озброєння, боєприпасів і постачання, щоб допомогти Україні на довгостроковій основі. «Голосування (Палати представників – ред.) показує необхідність цього. Ми також повинні зробити свою домашню роботу», – написав він у соцмережі Х.

Його чеський колега Ян Ліпавський написав у соцмережі Х: «Лише разом ми зможемо зупинити російську агресію проти України, свободи й демократії. Тож і Європа має робити більше. Наші вагання й нерішучість щодо ефективної підтримки України мотивують Кремль до подальшої агресії та призводять до людських жертв».

Читайте також: Допомога США для України: Конгрес нарешті зрушив з місця

Як повідомляв Укрінформ, Нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R.8035 «Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024», який передбачає понад $60 млрд підтримки нашої держави.

Сенат Сполучених Штатів у вівторок розгляне законопроєкт про допомогу Україні, схвалений у суботу Палатою представників. Далі законопроєкт має підписати президент США Джо Байден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-