Зеленський подякував Палаті представників США за ухвалення законопроєкту про допомогу Україні

Зеленський подякував Палаті представників США за ухвалення законопроєкту про допомогу Україні

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський подякував Палаті представників Конгресу США за ухвалення законопроєкту про надання Україні пакету допомоги на суму понад $60 млрд.

Слова вдячності глава держави висловив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Я вдячний Палаті представників Конгресу США, обом партіям і особисто спікеру Майку Джонсону за рішення, яке зберігає правильний хід історії», - зазначив він.

Зеленський підкреслив, що демократія та свобода завжди матимуть значення у світі й ніколи не зазнають поразки, «доки Америка допомагатиме їх захищати».

За його словами, життєво важливий законопроєкт про допомогу США, ухвалений сьогодні Палатою представників, допоможе запобігти розповзанню війни, збереже тисячі життів і зробить обидва народи сильнішими.

Глава держави підкреслив, що справедливий мир і безпека можуть бути досягнуті лише завдяки силі.

Читайте також: Огризко про допомогу США: Щойно проголосують, буде виття на російських болотах

«Ми сподіваємося, що законопроєкти будуть підтримані в Сенаті та направлені на розгляд Президенту Байдену», - резюмував він.

Зі свого боку вдячність висловив у Телеграмі і Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Палата представників Конгресу США схвалила законопроєкт про допомогу Україні… Дякую представникам обох партій та американському народу за солідарність», - зазначив він.

Очільник уряду уточнив, що загальний обсяг допомоги становить майже 61 млрд доларів, серед яких 49,9 млрд – оборонні видатки, 7,8 млрд – потенційна бюджетна підтримка, економічна допомога – 1,57 млрд, а також 400 млн – кошти на захист кордонів та гуманітарне розмінування.

«Очікуємо на успішне затвердження законопроєкту в Сенаті вже впродовж найближчих днів», - підкреслив Шмигаль.

За його словами, реалізація законопроєкту означатиме більше зброї для України, зокрема далекобійної зброї та систем ППО; посилення макрофінансової стійкості, в тому числі у фінансуванні найпріоритетніших бюджетних видатків, а також продовження швидкого відновлення, насамперед критичної інфраструктури.

Окрім того, він подякував за ухвалення акту про можливість конфіскації суверенних активів РФ на користь України.

Зазначається, що відповідні повноваження американські законодавці надають Президенту США.

Шмигаль закликав інші країни, де зберігаються російські активи, наслідувати цей приклад.

«Сполучені Штати вкотре демонструють лідерство і рішучість боротися за мир, безпеку і краще майбутнє для України, Європи та усього світу», - резюмував Прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R.8035 «Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024», який передбачає понад $60 млрд підтримки нашої держави.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-