Огризко про допомогу США: Щойно проголосують, буде виття на російських болотах

Огризко про допомогу США: Щойно проголосують, буде виття на російських болотах

Ексклюзив
Укрінформ
Щойно Палата представників США проголосує за законопроєкт про допомогу Україні – буде виття на російських болотах з черговими ядерними погрозами.

Про це ексглава МЗС України, керівник Центру досліджень Росії Володимир Огризко розповів в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу.

“Що стосується Росії... Щойно Палата представників проголосує законопроєкт про допомогу Україні – буде виття на болотах з черговими ядерними погрозами. І тут біснуватися будуть всі, починаючи від Медведєва та Захарової і закінчуючи Шойгу з Путіним. Тобто не лише пропагандисти на кшталт Соловйова, Кисельова, Симоньян і так далі”, - заявив Огризко.

Дипломат висловив сподівання, що на Заході нарешті припинять цього боятися. “Хоча страх там, по-моєму, досі маніакальний. І це сумно”, - додав він.

Також Огризко зауважив, що хоч нестабільність у США, яка затягнулася на майже вісім місяців, має шанси не стати хронічною, військову допомогу Україна точно отримає, але європейців, тим не менш, ця ситуація змінила.

“Вони тепер самі думатимуть більше про свою власну безпеку. І це хороший знак. Це означає, що більше цього інфантилізму, мовляв, Америка нас завжди захищатиме, не буде. Європейці повинні розуміти, що ворог в особі Росії поряд, і що він в будь-який момент може атакувати, вбивати, знищувати. Тому це означатиме, що європейці так чи інакше, але все одно почнуть значно інтенсивніше займатися своєю обороною, а відтак і допомогою Україні. І це, я вважаю, великий позитивний зсув свідомості європейських партнерів”, - наголосив дипломат.

Читайте також: Демократи Палати представників готові підтримати проєкт Джонсона щодо допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, Комітет з питань асигнувань Палати представників Конгресу США представив законопроєкт, що передбачає «надзвичайні додаткові асигнування у зв'язку з ситуацією в Україні та на покриття відповідних витрат протягом фінансового року, що закінчується 30 вересня 2024 року, а також на інші цілі». Згідно з документом, на ці потреби буде виділено 60,84 млрд доларів, з яких 23,2 млрд доларів буде використано на поповнення американських озброєнь, запасів і засобів захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-