Пріцкер про перспективи ухвалення пакета для України: Я відчуваю оптимізм

Пріцкер про перспективи ухвалення пакета для України: Я відчуваю оптимізм

Укрінформ
Спеціальна представниця США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер заявила, що оптимістично налаштована на ухвалення Палатою представників пакета законопроєктів, які містять, зокрема, й допомогу Україні.

Про це вона сказала в середу в Українському домі в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я дійсно радію, бо відчуваю оптимізм стосовно того, що наш Конгрес збирається діяти, і ми зможемо виконати свої зобов’язання (щодо підтримки України – ред.). Це абсолютно важливо», - наголосила спецпредставниця США.

Вона зазначила, що лише за останні два тижні двічі відвідала Україну.

«Ситуація там важка, дуже важка», - підкреслила Пріцкер.

У цьому контексті вона зауважила, що між адміністрацією США і керівництвом в Україні відбувається постійна взаємодія, спрямована на те, щоби найбільш ефективно допомогти українцям.

Читайте також: У Палаті представників США оприлюднили законопроєкти про допомогу, Україні - майже $61 мільярд

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня республіканська більшість у Палаті представників представила пакет законопроєктів із зовнішньою допомогою партнерам та союзникам США. Законодавчі ініціативи передбачають виділення $26,4 мільярда на підтримку Ізраїлю, $60,8 мільярда на підтримку України та $8,1 мільярда на протидію Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні, в тому числі, мільярди доларів для Тайваню.

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що дасть конгресменам 72 години від моменту внесення законопроєктів (до середини дня суботи) – на розгляд. За його словами, Палата проголосує за остаточне ухвалення законопроєкту в суботу ввечері.

Він також сказав, що винесе окремий законопроєкт про безпеку південних кордонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-