Протиповітряний захист української енергетики відповідає безпековим інтересам ЄС - Зеленський

Протиповітряний захист української енергетики відповідає безпековим інтересам ЄС - Зеленський

Укрінформ
Надання Україні сучасних засобів протиповітряної оборони, які є в наявності у партнерів по Євросоюзу, дозволить захистити критичні об’єкти енергетичної інфраструктури, такі як гідровузли або АЕС, що відповідає інтересам не лише України, але й безпековим інтересам всіх європейських країн.

Про це Глава Української держави Володимир Зеленський  заявив сьогодні під час звернення до лідерів країн ЄС в режимі телеконференції, передає Укрінформ з посиланням на речницю президента Євроради Катерину Касінге.

«Росія вже зруйнувала майже всі наші теплові електростанції. Дамби, обладнання для гідроелектростанцій, а також газова інфраструктура, - знаходяться під терористичною атакою. Росія не полишає спроб шантажу з використанням радіації, зокрема, продовжує брутально гратися із безпекою Запорізької атомної електростанції. Ми НЕ ВИКЛЮЧАЄМО (так в тексті звернення – ред.) що інфраструктура наших інших атомних електростанцій та розподільчі мережі також знаходяться під загрозою російського терору», - зауважив Володимир Зеленський.

Читайте також: Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Звертаючись до європейських лідерів, він наголосив, що такі терористичні атаки з боку Росії можливо зупинити лише надійною системою протиповітряного захисту, - спеціальними системами такими як Patriot, IRIS-T, SAMP-T, NASAMS та іншими.

«Це ті системи, які ви маєте. Вони є необхідними Україні просто зараз, - для того, щоб зупинити Путіна у використанні терористичних методів. І це також є вашою безпековою необхідністю», - сказав Президент України.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі розпочалося дводенне засідання Європейської Ради, головною темою якою визначені питання конкурентоспроможності ЄС та розвитку європейської економіки. Перший день зустрічі лідери ЄС присвятили розгляду найбільш гострих міжнародних проблем, включаючи розвиток ситуації в Україні та на Близькому Сході.

До глав держав та урядів в режимі телеконференції звернувся президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-