У МЗС обговорили долучення Азербайджану до Глобального саміту миру

У МЗС обговорили долучення Азербайджану до Глобального саміту миру

Укрінформ
Заступниця міністра закордонних справ України Ірина Боровець обговорила з послом Азербайджанської Республіки в Україні Сеймуром Мардалієвим долучення Азербайджану до Формули миру, Міжнародної Кримської платформи та Глобального саміту миру.

Про це йшлося під час зустрічі Боровець і Мардалієва у вівторок, 16 квітня, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

Зазначається, що співрозмовники обговорили низку питань двостороннього співробітництва, підтвердили взаємну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та Азербайджану.

«Окрему увагу під час зустрічі сторони приділили співробітництву в рамках міжнародних організацій, зокрема підтримці проукраїнських ініціатив та засудження військових злочинів РФ, незаконної депортації українських дітей, а також долучення Азербайджану до Формули миру, Міжнародної Кримської платформи та Глобального саміту миру», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Зеленський: Зробимо запит на скликання Ради Україна-НАТО щодо ППО

Мардалієв своєю чергою поінформував про підготовку до проведення Конференції ООН зі зміни клімату 2024 – СОР-29 в Азербайджані.

Посол також запевнив у рішучості Азербайджану й надалі підтримувати Україну в її відстоюванні своєї незалежності та територіальної цілісності.

Як повідомляв Укрінформ, президенти України та Азербайджану Володимир Зеленський та Ільхам Алієв провели переговори на полях Мюнхенської конференції з безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-