Віддалені країни теж відчувають наслідки війни в Україні - експертка

Віддалені країни теж відчувають наслідки війни в Україні - експертка

Укрінформ
Велику зацікавленість в участі у Чорноморській безпековій конференції Міжнародної Кримської платформи виявляли навіть віддалені країни, які також відчувають на собі наслідки війни в Україні.

Про це сказала у коментарі кореспондентові Укрінформу координаторка безпекового треку Експертної мережі Кримської платформи, заступниця голови Центру оборонних стратегій, заступниця міністра оборони (2019-2020) Аліна Фролова.

Вона відзначила дуже велику зацікавленість в участі у конференції не лише серед країн Чорноморського регіону, а й віддалених держав, таких як Нова Зеландія, Швеція, Мальта та інші.

«Вони страждають через багато факторів, починаючи від поставок продовольства, що є критично важливим для деяких країн, закінчуючи тим, що ця війна проєктує потенційні загрози на інші регіони. І таких точок потенційних конфліктів, які може розвити Росія або її партнери з так званої осі зла, досить багато. Тобто, всі ці точки небезпеки, стурбованості, проблеми зростання ціни на нафту, на продовольство, інфляція, необхідність більше витрачати на оборону, необхідність формувати нові союзи - це все прив'язано до України і до її перемоги. Тобто ключ до рішення всіх цих проблем - в Україні. І це розуміють у дуже багатьох країнах», - зазначила Фролова.

Читайте також: Продовольчій безпеці України нічого не загрожує - експерт

За її словами, експертна дискусія важить дуже багато, адже «є вплив експертної думки на формування політики, на прийняття політичних рішень».

Як повідомлялося, у Софії відбувається ІІ Чорноморська безпекова конференція Міжнародної Кримської платформи. Участь у заході беруть делегації від 42 держав і 8 міжнародних організацій - загалом 90 осіб.

Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-