Європарламент відмовився затверджувати бюджет Раді ЄС, доки Україні не дадуть мінімум сім Patriot

Європарламент відмовився затверджувати бюджет Раді ЄС, доки Україні не дадуть мінімум сім Patriot

Укрінформ
Європарламент на пленарному засіданні у Брюсселі відмовився затверджувати бюджет Європейської Ради, доки та не підтримає Україну додатковими системами ППО Patriot, гостру потребу в яких український президент Володимир Зеленський та міністр закордонних справ озвучували упродовж минулого тижня.

Як передає Укрінформ, про це рішення повідомив на своїй сторінці в мережі Х литовський депутат Андрюс Кубілюс. 

«Європейський парламент призупинив рішення про фінансування Ради ЄС через зрив поставок систем Patriot в Україну», - написав Кубілюс. 

Раніше відповідну пропозицію вніс до сесійної зали бельгійський депутат Гі Верхофстадт.

«Ви всі бачите, що за останні 20 днів кількість російських атак на найбільші міста України стрімко зросла – під ударом госпіталі, електростанції, житлові будівлі. Мені видається скандальним, що Європейська Рада, кажучи, що відкриває двері для України, водночас навіть не здатна в такій терміновій ситуації вирішити питання і надіслати певну кількість протиракетних систем в Україну. Загалом є 100 таких систем. Вони просять 7, щоб захистити свої міста», - заявив у своєму виступі, опублікованому в мережі Х, Верхофстадт. 

Читайте також: Україні потрібні 25 Patriot, щоб відбивати комбіновані атаки ворога - Повітряні сили

Він запропонував перенести розгляд питання про фінансування інституцій Ради на наступне засідання в Страсбург. 

Як повідомляв Укрінформ, для того, щоб убезпечити українські міста від атак ворога, потрібно 25 систем ППО типу Patriot. Про це повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-