Україні потрібні 25 Patriot, щоб відбивати комбіновані атаки ворога - Повітряні сили

Україні потрібні 25 Patriot, щоб відбивати комбіновані атаки ворога - Повітряні сили

Укрінформ
Для того, щоб убезпечити українські міста від атак ворога, потрібно 25 систем ППО типу Patriot.

Про це повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

«Україні потрібно 25 систем ППО типу Patriot, які могли б убезпечити наші міста від атак ворога. Звичайно, що нам бракує багато й інших засобів, які могли би прикривати повітряний простір. Також необхідні переносні комплекси, які застосовуються мобільними вогневими групами», – розповів Євлаш.

За його словами, нині є необхідність у розбудові цілої системи протиповітряної оборони, глибоко ешелонованої, яка включатиме засоби ППО малого, середнього і великого радіусу дії за підтримки винищувальної авіації.

«Якщо ми говоримо про малі комплекси, то це ППО переважно Сухопутних військ, такі як «Кроталь», «Евенджер», «Гепард», які досить ефективно себе зарекомендували. Була мова про передачу нам установок «Скайнекс» – це так звані винищувачі дронів. Середнього радіусу дії – це такі як IRIS-T, NASAMS та інші засоби, які дозволять нам прикривати міста та знищувати ракети і дрони. І великого радіусу дії – Patriot та SAMP/T», – зазначив речник Повітряних сил.

Читайте також: Євлаш: Мета росіян - нищити критичну інфраструктуру, виявляти вогневі групи й системи ППО

Для нічної атаки, за його словами, ворог застосував практично всі наявні ракетні сили і засоби, зокрема авіаційні ракети типу Х-59 та ракети типу Х-47 «Кинджал».

«Цієї ночі здійнялися у повітря 9 стратегічних бомбардувальників ТУ-95МС, які діяли з Оленегорська, аеродрому «Оленья». Вони виконали пуски ракет Х-101 та Х-555 в районі Саратовської області. 20 ракет було випущено противником, 16 з них нам вдалося ліквідувати силами зенітних ракетних підрозділів Повітряних сил ЗСУ. Також у повітря здійнялися МІГ-31К, які є носіями гіперзвукової зброї, ракет типу Х-47 «Кинджал». Це досить потужна зброя. На жаль, нам не вдається поки повною мірою відбивати такі атаки ворога, оскільки для цього необхідні засоби, які вже неодноразово проявили свою ефективність і ми вже застосовували, це ППО типу Patriot. Вони сьогодні нам вкрай необхідні, щоб боротися із такими комбінованими атаками», – розповів Євлаш.

За його словами, ворог також застосував авіаційні ракети типу Х-59. «Чотири такі ракети було випущено, дві з них вдалося збити нашим силам ППО, та ще 40 безпілотних літальних апаратів, які відволікали увагу у той момент, коли ЗРК С-300 та С-400 наносили потужні вогневі удари», – розповів речник Повітряних сил.

Читайте також: Україна єдина у світі зазнає балістичних ударів, Patriot мають бути тут - Кулеба

Як повідомлялось, Протиповітряна оборона вночі та вранці знищила 57 повітряних цілей із 82 запущених: 18 ракет та 40 ударних безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-