Євлаш: Мета росіян - нищити критичну інфраструктуру, виявляти вогневі групи й системи ППО

Євлаш: Мета росіян - нищити критичну інфраструктуру, виявляти вогневі групи й системи ППО

Укрінформ
Ворог продовжує тактику повітряного терору, намагаючись нищити критичну інфраструктуру України. Крім того, мета ворога – виявлення мобільних вогневих груп та пусків ракет української ППО.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, коментуючи наслідки нічних обстрілів російських окупаційних військ.

«Ворог продовжує застосовувати свою тактику повітряного терору, використовує БПЛА типу «Шахед» з намаганням знищити, добити критичну інфраструктуру там, де він бачить доцільність і, ймовірно, можливості враження наших критичних об’єктів. Ще мета повітряних нальотів - це виявлення наших мобільних вогневих груп, фіксація, звідки відбуваються пуски ракет. Постійно знаходяться в небі їхні літаки, які готові атакувати місця виявлення наших пускових установок», - зазначив Євлаш.

Читайте також: США й союзники подвоять зусилля, аби знайти необхідні ресурси для України - Блінкен

Він зауважив, що мобільні вогневі групи Сил оборони демонструють хороший результат. Так, напередодні було відбито 100% повітряних цілей. Водночас ворог продовжує проводити так званий турбуючий вогонь, щоб не давати Силам оборони часу ефективно підготуватись.

Говорячи про кількість ракет у ворога, речник зазначив, що їх, на жаль, досить багато.

«Ракет у росіян залишилось досить багато. Як ми знаємо, за даними ГУР, їх залишилась майже тисяча і ворог постійно використовує нові і нові», - додав Євлаш.

За словами речника, аналіз ворожих ракет засвідчує, що вони використовують і щойно зроблені ракети, і північнокорейські.

«Запас вони накопичують протягом певного часу і потім використовують його. Ми бачимо, що часу у них небагато. Вони тільки зробили цю ракету і відразу запускають в дію. В тому числі вони використовують і випробовують їх в бойових умовах, як ми бачимо, випробовують нашу ППО, застосовувались і свої, і північнокорейські ракети. Звісно, що одна з функцій таких ударів у тому числі і розвідувальна», - пояснив Євлаш.

Крім того, за його словами, ворожі дрони залишаються суттєвою проблемою в прифронтових територіях, зокрема, на Харківщині, Херсонщині. Водночас Сили оборони успішно знищують їх.

Говорячи про те, як швидко росіяни можуть поновити розвідку літаками А-50, речник зазначив: «Нам вдалося ліквідувати меншу частину. У росіян, за даними розвідки, залишилось близько 7 літаків такого типу, які вони модернізують. В них були 2 модернізовані літаки, які ми вразили... Літаки, які залишились, досить старі і складно їх використовувати - необхідно підготувати особовий склад, який зможе виконувати поставлені задачі. Потенціал у них є, але питання в тому, наскільки швидко вони зможуть їх підготувати».

Читайте також: Ворог за день може використовувати до 100 повітряних цілей різного типу - Євлаш

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Сили оборони України збили керовану авіаційну ракету Х-59 у Дніпропетровській області та 17 ударних БПЛА типу «Shahed-131/136» в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Хмельницькій та Житомирській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-