Україна залишається в центрі уваги партнерів - посол у Канаді

Україна залишається в центрі уваги партнерів - посол у Канаді

Укрінформ
Міжнародні партнери продовжують приділяти значну увагу підтримці України.

Як повідомляє Укрінформ, про це у Фейсбуці написала посол України в Канаді Юлія Ковалів.

«До 75-ої річниці створення НАТО разом з колегами та друзями - послами США, Британії та Фінляндії в Канаді Девідом Коеном, Сузанною Гошко та Ярі Віленом, а також членами парламенту та представниками Міноборони Канади взяла участь у дискусії щодо майбутнього Альянсу та безпекових викликів перед ним. Україна перебуває у фокусі наших партнерів, адже сьогодні Росія є головним безпековим викликом та загрозою миру і стабільності в євроатлантичному регіоні, Росія також є сусідом Канади в Арктиці», - зазначила Ковалів.

Вона додала, що «підтримка Канадою нашого майбутнього членства в НАТО закріплена у спільній декларації президента Володимира Зеленського та премʼєр-міністра Канади Джастіна Трюдо, ухваленій у червні 2023 року в Києві».

«Додаткові системи протиповітряної оборони, снаряди, бронетехніка, дрони для України - це інвестиція в безпеку і стабільність євроатлантичної спільноти», - наголосила посол.

Читайте також: Канада заповнює прогалини у підтримці України, утворені скороченням допомоги США - Фріланд

Як повідомлялося, після початку повномасштабного російського вторгнення, Канада надала Україні військової допомоги майже на 2 млрд дол. США. Загальний обсяг різноманітної канадської допомоги Україні, в тому числі гуманітарної та фінансової, з початку 2022-го року перевищив 9 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-