Кемерон вважає, що Європа має спонукати спікера Джонсона схвалити допомогу Україні

Кемерон вважає, що Європа має спонукати спікера Джонсона схвалити допомогу Україні

Укрінформ
Європейським дипломатам варто усіляко тиснути на спікера Палати представників США Майка Джонсона, схиляючи його винести на голосування законопроєкт про допомогу Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон, передає Укрінформ із посиланням на Politico.

“Важливо телефонувати або, в моєму випадку, йти особисто до спікера Палати представників Джонсона, аби домогтися схвалення цього законопроєкту”, - сказав він.

На переконання Кемерона, міністри закордонних справ країн Європи можуть зіграти вагому роль у цьому: “Конгрес дійсно дослухається до думки інших і до того, на що спроможна Америка. Як на мене, найбільше змінити чинний наратив про Україну можуть $60 млрд від США для неї”.

Глава МЗС Британії закликав союзників України прискорити передачу озброєння, у якого збігає термін використання. “Ця зброя має бути надана Україні - недорога, знята з озброєння у наших країнах”, - зауважив Кемерон.

Читайте також: Кемерон закликає союзників активізуватися, аби не допустити програшу України у війні

Окрім цього, він закликав партнерів “тиснути” на міністерства фінансів своїх країн для використання заморожених коштів Росії - “чи йдеться про синдиковані позики, облігації, чи про інші способи, необхідні для допомоги Україні”.

Як повідомляв Укрінформ, спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер заявила, що процес конфіскації російських активів потребуватиме колективного рішення всіх країн, які мають заморожені кошти РФ у своїх фінансових установах.

Міжнародний валютний фонд вважає, що рішення про конфіскацію російських активів мають ухвалювати самі країни, де розміщені такі кошти. При цьому МВФ стежить за дискусіями, щоб оцінити можливий вплив таких рішень на міжнародну фінансову систему.

Читайте також: Кулеба після зустрічі з Кемероном: Очікуємо значного прогресу в питанні російських активів

За оцінками Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля станом на кінець 2023 року, сукупні економічні, соціальні та інші втрати України внаслідок агресії Росії становлять 499 мільярдів доларів.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-