Президент Фінляндії - про безпекову угоду: Хочемо відіграти свою роль у перемозі України

Президент Фінляндії - про безпекову угоду: Хочемо відіграти свою роль у перемозі України

Укрінформ
Фінляндія підписанням безпекової угоди з Україною хоче відіграти свою роль у її перемозі над Росією, а також підтримує членство держави у Європейському Союзі та НАТО.

Про це заявив Президент Фінляндії Александр Стубб на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Стубб зазначив, що Фінляндія стала восьмою країною, яка підписала з Україною безпекову угоду. За його словами, країна також підтримує членство України в Євросоюзі та НАТО за умови виконання всіх критеріїв.

«Ми не маємо ніколи забувати те, що шлях до членства України в ЄС і НАТО за визначенням є перемогою України і поразкою для Путіна. Ми хочемо відіграти нашу роль у цьому», - сказав Стубб.

Читайте також: Фінляндія виділяє пакет військової допомоги Україні на €188 мільйонів

Він також наголосив, що «Україна - це Європа, і ніщо не може (цього) заперечити». «Нам треба вжити перспективних заходів для того, щоб це відбулося», - підкреслив Стубб.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський та Президент Фінляндії Александр Стубб підписали двосторонню безпекову угоду терміном на 10 років.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-