Звірства Росії треба зупинити: МЗС про доповідь Управління Верховного комісара ООН з прав людини

Звірства Росії треба зупинити: МЗС про доповідь Управління Верховного комісара ООН з прав людини

Укрінформ
Міністерство закордонних справ вітає представлення періодичної доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) щодо ситуації з правами людини в Україні, підготовленої Моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні.

Про це йдеться у коментарі зовнішньополітичного відомства України, передає Укрінформ.

У ньому МЗС України наголошує, що жахливі російські злочини, задокументовані у доповіді УВКПЛ за три зимові місяці, вимагають рішучої реакції міжнародної спільноти та зміцнення підтримки нашої держави.

«Звірства, які несе російська диктатура, мають бути зупинені в Україні, а всі російські злочинці мають понести відповідальність за скоєне, інакше російський терор та агресія поширяться на інші держави», - підкреслило міністерство.

Відомство закликає світову спільноту категорично засудити страти російськими окупантами українських військовополонених і варварське поводження з ними в порушення всіх норм міжнародного гуманітарного права, наголошуючи, що винні у цих звірствах мають постати перед правосуддям.

МЗС також закликає міжнародні правозахисні механізми продовжити моніторинг порушень прав людини внаслідок російської агресії та вчергове вимагає від держави-агресора забезпечити постійний доступ до тимчасово окупованих територій та до місць інтернування для українських військовополонених.

Читайте також: Кислиця в РБ ООН: Брак реакції на злочини терористи сприймають як запрошення до нових атак

Насамкінець МЗС закликало міжнародну спільноту подвоїти зусилля з безкарністю РФ, а держави-члени ООН приєднатися до міжнародних зусиль із втілення української Формули миру.

Як повідомляв Укрінформ, доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини щодо ситуації з правами людини в Україні за період з 1 грудня 2023-го по 29 лютого 2024 року виявили, що Росія продовжує практику страт і катувань військовополонених українців, нав’язує російське громадянство, політичну, правову та адміністративну системи держави-окупанта на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-