Адміністрація США продовжить шукати способи для екстреної підтримки України - Кірбі

Адміністрація США продовжить шукати способи для екстреної підтримки України - Кірбі

Укрінформ
В умовах затягування в Палаті представників рішення про подальшу масштабну допомогу Україні, адміністрація США продовжить шукати способи для того, щоби забезпечити українців екстреною підтримкою, як минулого місяця.

Таке запевнення озвучив у вівторок у Вашингтоні радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вже запровадили певні екстрені заходи. Ви бачили, як Пентагон зміг дістати $300 мільйонів, щоби підтримати їх (українські сили – ред.) у пакеті екстреної допомоги. Ми продовжимо шукати й дивитися, що ще ми можемо зробити», - зауважив представник Білого дому.

Водночас він підкреслив, що американський уряд досі має «зв’язані руки» в цій ситуації.

«Нам потрібен закон з додатковим фінансуванням», - наголосив представник адміністрації США.

У відповідь на запитання, чи існує «дедлайн», після якого уряд почне робити щось більше для підтримки України, Кірбі зауважив, що цей кінцевий термін настав уже давно, коли президент подав запит до Конгресу з пакетом допомоги.

Читайте також: Експерт: Нова заява Джонсона - це намагання зробити пакет допомоги Україні «республіканським»

Він також підкреслив, що через бездіяльність законодавців у Палаті представників українські командири на місцях приймають складні рішення щодо того, як економити боєприпаси та утримувати при цьому позиції.

Як повідомляв Укрінформ, минулими вихідними спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що невдовзі буде оприлюднений новий законопроєкт з пакетом допомоги Україні, який відрізнятиметься від версії, вже ухваленої Сенатом. У відповідь на це Білий дім закликав спікера не гаяти часу та просувати законопроєкт із загальним пакетом додаткового фінансування, який містить, у тому числі $60 млрд на підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-