Кулеба в ході візиту до Нью-Делі намагатиметься переконати індійську сторону підтримати Україну

Кулеба в ході візиту до Нью-Делі намагатиметься переконати індійську сторону підтримати Україну

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час свого першого візиту до Індії цього тижня переконуватиме індійських очільників долучитись до підтримки України в протистоянні російській агресії.

Про це він сказав під час онлайн-брифінгу для іноземних журналістів, передає кореспондент Укрінформу.

«Думаю, це більш ніж природно мати стратегію, що базується на бажанні залучити більше країн на свій бік та зменшити кількість тих, які на боці Росії», - сказав Кулеба.

Він додав, що наголошуватиме на необхідності долучення Індії до підтримки України під час кожної зустрічі та переговорів із індійськими високопосадовцями.

«Ми будемо мати дуже відверту та всебічну розмову в Нью-Делі, принаймні мій намір такий, і розберемося з усіма питаннями нашого порядку денного як двостороннього, так і регіонального та глобального», - запевнив міністр.

За його словами, сам факт того, що він їде до Індії, свідчить на користь пошуку шляхів і нових можливостей для того, аби Україна й Індія «рухалися вперед разом як дві великі демократії, які поділяють дуже фундаментальні підходи до розуміння безпеки та способу функціонування світу».

Глава МЗС також підтримав залучення індійських компаній до відновлення та відбудови України.

«Індія запрошується до співпраці та взаємодії з Україною в економічних проєктах і, звичайно, проєктах відбудови України», - сказав він.

Читайте також: «Дуже гуманітарний крок»: Кулеба закликав Південну Корею передати Україні засоби ППО

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба цього тижня здійснить свій перший візит до Індії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-