Кулеба здійснить перший візит в Індію

Кулеба здійснить перший візит в Індію

Відео
Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба цього тижня здійснить свій перший візит до Індії.

Про це він повідомив у соцмережі X, передає Укрінформ.

«Сьогодні в Індії відзначають Холі, найкрасивіше і найяскравіше весняне свято. Бажаю всім щасливого Холі! Стоячи перед пам’ятником Махатмі Ганді тут, у Києві, я також радий повідомити, що цього тижня я здійсню свій перший візит до Індії», – зазначив глава української дипломатії у відеозверненні.

Кулеба нагадав, що кілька днів тому відбулися переговори Президента Володимира Зеленського та Прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді, і висловив переконання, що його візит посилить відносини між країнами. Індія та Україна, як дві демократії, готові бути хорошими партнерами та друзями, впевнений міністр.

«Мохандас Карамчанд Ганді, великий Махатма, був однією із найвизначніших особистостей XX століття. Його ідеалами і кінцевою метою були свобода та незалежність. Це саме те, за що борються українці», – наголосив глава МЗС.

Читайте також: Усі індійські НПЗ більше не приймають нафту з російських танкерів «Совкомфлоту» - Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня Президент України і Прем’єр-міністр Індії обговорили розвиток двосторонніх відносин, зокрема зустріч команд і засідання Міжурядової комісії зі співробітництва, що мають відбутися в Делі найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-