В ОП обговорили із делегацією голів комітетів Європарламенту санкційну політику ЄС

В ОП обговорили із делегацією голів комітетів Європарламенту санкційну політику ЄС

Укрінформ
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів зустріч із делегацією голів комітетів Європарламенту на чолі з головою Конференції голів комітетів, очільником Комітету з питань міжнародної торгівлі Берндом Ланге та головою Комітету із закордонних справ Девідом Макалістером.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Єрмак подякував Європейському парламенту, членам делегації та країнам, які вони представляють, за особисту вагому підтримку України під час повномасштабної війни Росії проти України.

«Дякую за те, що ви сьогодні в Києві. Це є потужним сигналом підтримки України під час протидії російській військовій агресії», - зазначив Єрмак.

Він поінформував представників Європейського парламенту про наслідки нещодавніх російських масованих ракетних обстрілів українських міст та інфраструктурних об’єктів і закликав європейських партнерів до посилення допомоги Україні, передусім щодо протиракетної та протиповітряної оборони.

Особливу увагу співрозмовники приділили санкційній політиці Європейського Союзу. Сторони були єдині в думці щодо необхідності подальшого розширення обмежувальних заходів проти Росії та унеможливлення обходу чинних санкцій.

Керівник Офісу Президента окремо поінформував представників Європарламенту про стан вироблення Україною спільно з іншими країнами засад із практичної реалізації Формули миру Президента Володимира Зеленського, а також підготовку до інавгураційного Саміту миру.

Читайте також: Єрмак поінформував посла США про удари російської армії по енергооб'єктах України

«Дуже розраховуємо на залучення якомога більшої кількості країн світу до роботи над завершенням цієї війни Росії проти України, подоланням спричинених нею всіх видів криз і подальшим запобіганням війнам у світі», - наголосив Єрмак.

Сторони докладно обговорили просування України на шляху до вступу у Європейський Союз. Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква детально поінформував європейських партнерів про результати роботи, виконаної Україною на цьому шляху.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із делегацією Європейського парламенту підтримку України, зокрема фінансову та оборонну допомогу.

Фото: Офіс президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-