Словенія приєднається до чеської ініціативи щодо закупівлі боєприпасів для України - Ліпавський

Словенія приєднається до чеської ініціативи щодо закупівлі боєприпасів для України - Ліпавський

Укрінформ
Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що чеську ініціативу щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для України підтримає Словенія.

Про це він сказав під час візиту до Любляни, передає Укрінформ із посиланням на Radio Prague International.

За даними ЗМІ, уряд Словенії виділить на ініціативу один мільйон євро (близько 25 мільйонів крон).

Польське радіо повідомляє, що у Любляні Ліпавський узяв участь у зустрічі міністрів формату С5, до якого входять Чехія, Словенія, Словаччина, Угорщина та Австрія. Остання офіційно відмовилася брати участь у чеській ініціативі, посилаючись на військовий нейтралітет.

Чеський міністр підкреслив, що зараз найважливіше — підтримати Україну всіма можливими способами, в тому числі через гуманітарну допомогу. Виступаючи перед своїми колегами, він підкреслив, що підтримка України полягає в тому, щоб виступати за початок переговорів про вступ України до ЄС.

Читайте також: Закупівля снарядів для України: Ісландія виділить €2 мільйони на чеську ініціативу

Як повідомляв Укрінформ, президент Чехії Петр Павел на полях Мюнхенської безпекової конференції оголосив, що Прага знайшла близько 800 тис. боєприпасів (500 тис. калібру 155 мм та 300 тис. - 122 мм) у третіх країнах, які члени ЄС могли б закупити для України. Цю ініціативу підтримали кільканадцять держав.

Водночас міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що Україна у межах чеської ініціативи із закупівлі боєприпасів може отримати 1,5 мільйона снарядів замість обіцяних раніше 800 тисяч.

Фото: Pirátská strana

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-