Стефанішина - про удари по російських НПЗ: Діємо відповідно до найкращих стандартів НАТО

Стефанішина - про удари по російських НПЗ: Діємо відповідно до найкращих стандартів НАТО

Укрінформ
Україна, завдаючи ударів по нафтопереробних заводах на території Росії, діє відповідно до стандартів НАТО.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на XVI Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Стефанішина наголосила, що є законні цілі з військового погляду. Вона згадала про свої переговори із партнерами по Альянсу на початку повномашстабного вторгнення в 2022 році і прохання закрити небо над Україною.

«Вони (у штаб-квартирі НАТО – ред.) казали: «Ольго, ти не розумієш стандартів НАТО. У натовському розумінні "закрити небо" означає в першу чергу знищити інфраструктуру на території РФ, яка дає спроможність бомбити українські міста, заводи, які виробляють ракети». Тому ми діємо відповідно до найкращих натовських стандартів», - заявила урядовець.

Вона підкреслила, що Україна воює "тими спроможностями, ресурсами і практиками, які в неї сьогодні наявні".

Раніше Financial Times із посиланням на джерела поінформувала, що Вашингтон просить Київ не цілити по російських нафтопереробних заводах, оскільки це спричиняє зростання цін на нафту.

Читайте також: Удари українських безпілотників по російських НПЗ знаменують новий етап війни - Bloomberg

Як повідомлялося, цього року українські безпілотники атакували щонайменше дев'ять російських великих нафтопереробних заводів, що, за деякими оцінками, вивело з ладу 11% від загальної потужності країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-