В Україну прибув голова Військового комітету НАТО - вперше від початку повномасштабної війни

В Україну прибув голова Військового комітету НАТО - вперше від початку повномасштабної війни

Укрінформ
Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер, який вперше від початку повномасштабної війни прибув до Києва, заявив, що члени Північноатлантичного альянсу роблять усе, щоб Україна стала членом НАТО.

Про це Бауер сказав на відкритті XVI Київського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мій візит є першим візитом військової делегації НАТО в Україну від початку повномасштабного вторгнення як підтвердження того факту, що НАТО і Україна ближчі, ніж будь-коли. Щодня ми стаємо дедалі ближчими, більш сумісними, більш злагодженими. Разом ми робимо все для того, щоб Україна стала членом нашого Альянсу. Шведський прапор буде не єдиним синьо-жовтим стягом біля штаб-квартири НАТО, тому що ми всі віримо у силу демократії. Саме це поставлено на карту», - сказав Бауер.

За його словами, розв'язана Росією війна ніколи не була пов’язана з реальною загрозою безпеці РФ з боку України чи НАТО.

«Ця війна ведеться тому, що президент Путін боїться чогось набагато потужнішого, ніж будь-яка фізична зброя на Землі, – демократії. Якщо народ України матиме справжні демократичні права, то народ Росії незабаром теж їх забажає. І саме через це ведеться ця війна», - зауважив адмірал.

Бауер нагадав, що цьогоріч понад 2 млрд людей на Землі віддаватимуть свої голоси на демократичних виборах, однак концепцію демократії сьогодні потрібно захищати більше, ніж будь-коли раніше.

Читайте також: Україна довела здатність гарантувати безпеку для ЄС і НАТО - Стефанішина

Як повідомлялося, 7 березня Швеція офіційно стала членом НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-