США продовжуватимуть підтримку України разом із союзниками і партнерами - Держдеп

США продовжуватимуть підтримку України разом із союзниками і партнерами - Держдеп

Укрінформ
В умовах політичної невизначеності, коли Конгрес США досі не ухвалив новий пакет для України, Державний департамент підтвердив наміри чинної адміністрації продовжувати підтримку українського народу разом із союзниками і партнерами.

З відповідною заявою виступив у середу заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ця робота продовжуватиметься, і ми надалі робитимемо це в тісній координації з нашими союзниками й партнерами», - зауважив представник Держдепу.

Він нагадав, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами надали Україні величезну підтримку.

Читайте також: Законопроєкт про допомогу США Україні можуть ухвалити найближчим часом - Малюська

Як повідомляв Укрінформ, спікер Палати представників США Майк Джонсон підтвердив, що всередині республіканської більшості палати обговорюється концепція позики для України, так само як і виділення коштів за рахунок арештованих російських активів.

Водночас адміністрація Байдена минулого тижня оголосила новий пакет військової підтримки ЗСУ на $300 мільйонів. У Білому домі пояснили, що кошти вдалося знайти завдяки економії в контрактах на поповнення озброєнь, які вже були відправлені в Україну. При цьому в адміністрації підкреслили, що економія не впливає на боєготовність американських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-