Законопроєкт про допомогу США Україні можуть ухвалити найближчим часом - Малюська

Законопроєкт про допомогу США Україні можуть ухвалити найближчим часом - Малюська

Укрінформ
Існує ймовірність, що парламент США розпочне розгляд законопроєктів про виділення Україні фінансової підтримки та про конфіскацію російських активів уже найближчим часом.

Про це повідомив міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі марафону «Єдині новини» за підсумками візиту до США, передає Укрінформ.

«Ті партнери, з якими ми розмовляли - конгресмени, сенатори, представники виконавчої гілки влади - підтвердили можливість, що проєкти про військову і фінансову допомогу Україні та конфіскацію російських активів можуть рухатися одним пакетом. Більше того, не виключено, що розгляд і навіть голосування може теоретично розпочатися уже на наступному тижні», - сказав Малюська.

Читайте також: Заклик до Джонсона про допомогу Україні підписали 27 спікерів парламентів - Стефанчук

За його словами, умовою цього є віднайдення компромісу щодо технічних деталей надання допомоги. При цьому міністр зауважив, що патової ситуації в американському парламенті вже немає.

«Ми точно маємо більшість голосів як серед республіканців, так і серед демократів», - додав Малюська.

Він також повідомив, що розмір російських активів у США складає трохи більше як 8 млрд доларів, й американська влада готова їх конфіскувати й передати Україні. Водночас у Європі розмір активів більший, тому конфіскація матиме значний вплив на економіку європейських країн. Крім того, існують розбіжності у питаннях конфіскації серед юристів.

Як повідомлялося, у лютому Сенат США ухвалив законопроєкт з додатковим фінансуванням на потреби національної оборони країни, який містить понад $60 млрд для підтримки України. Документ передано до Палати представників США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-