Зеленський обговорив із Мішелем кроки для початку переговорів про вступ України до ЄС

Зеленський обговорив із Мішелем кроки для початку переговорів про вступ України до ЄС

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із головою Європейської ради Шарлем Мішелем подальші кроки на шляху до фактичного початку переговорів про вступ України в ЄС.

Як передає Укрінформ, про це глава держави повідомив у Телеграмі.

“Напередодні засідання Європейської ради провів телефонну розмову з президентом ЄР Шарлем Мішелем. Насамперед обговорили подальші кроки на шляху до фактичного початку переговорів про вступ України в ЄС, а також подальшу всебічну підтримку України з боку ЄС”, - зазначив Зеленський.

Він подякував президенту Євроради за затвердження Радою ЄС рішення про створення в межах Європейського фонду миру спеціального Фонду допомоги Україні обсягом 5 млрд євро.

Читайте також: Україна сподівається розпочати переговори з ЄС про вступ у першому півріччі - Шмигаль

“Крім того, розглянули можливі шляхи збільшення постачання в Україну артилерійських боєприпасів. Обговорили важливість продовження дії автономних торговельних преференцій для України ще на один рік”, - зазначив Зеленський.

Також він підкреслив, що продовження режиму лібералізації торгівлі з ЄС є критичним чинником підтримки української економіки під час війни.

Читайте також: Рада асоціації ЄС-Україна відбудеться 20 березня у Брюсселі

Як повідомляв Укрінформ, Євросоюз оголосив про створення фонду військової допомоги для України в обсязі 5 мільярдів євро на 2024 рік у межах реформованого Європейського фонду миру, а також назвав пріоритетні напрямки для адресного застосування цих коштів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-