Стефанчук закликав країни Дунайського регіону не визнавати результати «виборів Путіна»

Стефанчук закликав країни Дунайського регіону не визнавати результати «виборів Путіна»

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук взяв участь у Конференції спікерів Стратегії ЄС щодо Дунайського регіону, де закликав не визнавати результати так званих «виборів» президента Російської Федерації.

Про це він повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні я закликав країни-учасниці Дунайської ініціативи Євросоюзу не визнавати результати так званих «президентських виборів» у Росії», - поінформував він.

Стефанчук у своєму виступі також наголосив на тому, що Росія намагається «цинічно розтоптати загальноприйняті правила й норми», а останнім прикладом тотальної зневаги до свободи вибору, свободи слова та територіальної цілісності й суверенітету України стали так звані «президентські вибори» у РФ.

«Це були «вибори без вибору», - заявив політик.

За словами Голови ВР, тоді, коли свобода й демократія в Росії взагалі відсутні, особливо цинічним було проведення псевдовиборів на тимчасово окупованих українських територіях. «Саме тому вони не можуть бути визнані жодною державою світу чи міжнародною організацією», - наголосив Стефанчук.

«Я закликав учасників Конференції бути єдиними та солідарними, бо вибір задурманеного пропагандою російського населення не був ані вільним, ані чесним, ані правовим», - підкреслив він.

Читайте також: ISW пояснив, як Путін використає «рекордні» показники на «виборах» у війні проти України

Як повідомляв Укрінформ, 18 березня Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук прибув із робочим візитом до Австрії, де візьме участь у конференції спікерів Стратегії ЄС щодо Дунайського регіону.

Фото: Ruslan Stefanchuk/FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-