Країни Дунайського регіону об’єднує підтримка України - Стефанчук

Країни Дунайського регіону об’єднує підтримка України - Стефанчук

Укрінформ
Конференція спікерів Стратегії ЄС щодо Дунайського регіону дає чудову можливість для донесення української позиції та обговорення конкретних питань з кожною окремою країною-учасницею, яких об’єднує не лише Дунай, а й засудження війни РФ проти України.

Про це заявив у коментарі кореспонденту Укрінформу Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук перед початком конференції у вівторок у Відні.

"Український парламент використовує усі такі регіональні майданчики, щоб чітко доносити свою позицію по усіх фундаментальних питаннях. Дунайська стратегія ЄС – це унікальне об’єднання, куди входять країни, які об’єднує як ниткою Дунай. І дуже важливим є те, що ми об’єднані не лише річкою та спільним баченням, а й війною Росії проти України та необхідністю підтримки українського народу. Усі, хто тут знаходиться, мають єдине бачення щодо того, що Росія є агресором, і усі вони підтримують територіальну цілісність України", - заявив Стефанчук.

За його словами, конференція у Відні також дає можливість провести обговорення подальшої підтримки України з кожною окремою країною регіону, "особливо у контексті існування зернового коридору через водні коридори".

Стефанчук зазначив, що поруч з виступом на загальному засіданні Конференції спікерів він проведе ряд двосторонніх зустрічей. Деякі зустрічі вже відбулися напередодні.

"Під час зустрічей ми обговорювали питання стратегічної підтримки України та українських ініціатив, передусім Формули миру Президента Зеленського. Також ведемо обговорення щодо підтримки Кримської платформи та членства України в ЄС і НАТО. У розмовах з австрійськими співрозмовниками ми також порушували питання, що Австрія може стати лідером великої гуманітарної коаліції на підтримку України", - повідомив Голова Верховної Ради.

Читайте також: Військова підтримка і ситуація на кордоні: Стефанчук зустрівся з представником Сейму Польщі

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук прибув з робочим візитом до Австрії з метою участі у конференції спікерів Стратегії ЄС щодо Дунайського регіону.

У Відні голова українського парламенту також провів зустрічі з Федеральним президентом Австрії Александером ван дер Белленом та Президентом Національної ради Австрії Вольфгангом Соботкою, у ході яких було обговорено посилення гуманітарної допомоги Україні.

Фото: Вадим Сарахан

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-