Стефанчук обговорив з президентом Нацради Австрії ситуацію на фронті й гуманітарні потреби України

Стефанчук обговорив з президентом Нацради Австрії ситуацію на фронті й гуманітарні потреби України

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив з президентом Національної ради Австрії Вольфгангом Соботкою нагальні потреби України у гуманітарній сфері та допомогу, яку може надати ця країна.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

«Приділили увагу руйнуванню цивільної інфраструктури внаслідок російської збройної агресії. І у цьому контексті обговорили нагальні потреби у гуманітарній сфері та ту допомогу, яку може надати Австрія», - зазначив Голова ВР.

Під час зустрічі значну увагу приділили ситуації на полі бою, важливості своєчасної оборонної підтримки України саме міжнародними партнерами. Також ішлося про продовольчу безпеку,

«Дякую Австрії за підтримку ініціативи «Зерно з України». Акцентував, що ми й надалі готові робити свій внесок у подолання проблеми голоду у світі», - заявив Стефанчук.

Спікер парламенту також висловив вдячність Австрії за чітку позицію щодо повної підтримки рішення про початок переговорів з Україною про вступ до ЄС.

Окрім того, Голова ВР подякував за запрошення на парламентський саміт Стратегії ЄС щодо Дунайського регіону. «Дуже важливо, щоб у межах співпраці у Дунайському форматі ми спільно давали адекватну реакцію на злочини Росії, скоєні у регіоні», - підкреслив Голова ВР.

Читайте також: Стефанчук зустрівся з главою Національних зборів Болгарії - говорили про оборонну підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук перебуває з робочим візитом у Відні, де візьме участь у конференції спікерів Стратегії ЄС щодо Дунайського регіону.

У межах робочого візиту Голова ВР зустрівся з федеральним президентом Австрії Александером ван дер Белленом. Сторони обговорили посилення гуманітарної допомоги Україні.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-