Глава МЗС Чехії - про псевдовибори в РФ: Казка з Путіним у головній ролі

Глава МЗС Чехії - про псевдовибори в РФ: Казка з Путіним у головній ролі

Укрінформ
Результати російських псевдовиборів нікого не дивують, адже цей фарс відбувається вже багато років.

Так оцінив російські псевдовибори глава чеської дипломатії Ян Ліпавський перед початком зустрічі з колегами по ЄС у Брюсселі у понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

«Та російська казка про вибори з Володимиром Путіним у головній ролі відбувається в Росії уже кілька років і нікого не дивує», – сказав Ліпавський.

Він особливо підкреслив, що фальшиві вибори були організовані також на окупованих і анексованих Росією територіях України, що є абсолютним порушенням міжнародного права. Захід не може визнати вибори на цих територіях, підкреслив Ліпавський.

Говорячі про дискусію щодо санкцій, очільник МЗС Чехії сказав, що буде підтримувати запровадження обмежувальних заходів щодо осіб, які мали відношення до вбивства опозиціонера Олексія Навального. Окрім того, Прага буде лобіювати заборону на ввезення російського збіжжя.

Ще одним питанням, яке чеський представник порушить під час зустрічі голів МЗС ЄС, є ініціатива Чеської Республіки із закупівлі боєприпасів для України в третіх державах. «Я подякую тим, хто висловили зацікавленість долучитися, та закликаю інших», – сказав Ліпавський. Він поінформував, що до ініціативи долучилося досі 18 країн, причому не лише з ЄС, але також такі держави, як Канада та Норвегія. Щодо строків початку постачання, то воно почнеться найближчими місяцями.

Читайте також: Глава МЗС Естонії: У Росії був фарс, а не «вибори», місце Путіна - в Гаазі

Раніше міністр написав у соцмережі Х: «Фарс і пародія. Саме президентські вибори в Росії показали, як нинішній режим пригнічує громадянське суспільство, незалежні ЗМІ та опозицію. Навіть під час виборів Росія не цуралася порушувати суверенітет України. Я вірю, що одного дня росіяни будуть голосувати вільно і демократично».

МЗС Чехії напередодні в своїй заяві засудило проведення псевдовиборів на окупованих територіях.

Як повідомлялося, псевдовибори у РФ відбулися 15-17 березня.

Президент Володимир Зеленський заявив, що жодної легітимності у цих так званих виборів немає та бути не може.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-