Зеленський і Шольц провели телефону розмову напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника

Зеленський і Шольц провели телефону розмову напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський і Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц провели телефонну розмову напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника, яка відбудеться 15 березня у Берліні.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Телеграмі.

Президент подякував очільнику уряду та німецькому народу за тривалу всебічну підтримку України та її фіксацію у двосторонній безпековій угоді. 

Зеленський також привітав затвердження Європейською комісією проєкту переговорних рамок. 

"Україна завершила виконання всіх чотирьох законодавчих кроків, визначених Європейською комісією у пакеті розширення, що є підставою для схвалення переговорної рамки. Тепер крок за державами-членами. Якнайшвидша реакція партнерів продемонструє відданість курсу на вступ України до ЄС", - підкреслив Зеленський.

Співрозмовники обговорили розвиток оборонної співпраці як на рівні держав, так і на рівні представників оборонно-промислового комплексу та локалізацію оборонного виробництва в Україні.

"Передав пріоритетні потреби українських захисників у бронетехніці, артилерії та ППО. Також дякую Німеччині за приєднання до зусиль Чеської Республіки щодо закупівлі артилерійських снарядів для України", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Бундестаг знову провалив голосування за надання Україні ракет Taurus

Сторони обмінялися думками щодо результатів Конференції з підтримки України в Парижі 26 лютого та скоординували позиції напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника, яка відбудеться у пʼятницю в Берліні за участі Олафа Шольца, Еммануеля Макрона та Дональда Туска.

Окрім цього співрозмовники, обговорили організацію Конференції з відновлення України (URC-2024) у Берліні в червні. Зеленський відзначив участь представника Німеччини в підготовці Глобального саміту миру.

Своєю чергою, канцлер ФРН Олаф Шольц запевнив Президента Володимира Зеленського в непохитній підтримці.

«Ми непохитно стоїмо на боці України. Я знову підтвердив це Президенту України Володимиру Зеленському під час телефонної розмови. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну в тісній координації з нашими міжнародними партнерами. Скільки буде потрібно», - запевнив він.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон у п'ятницю, 15 березня, зустрінеться у Берліні з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у спробі знизити напруженість навколо України. До них приєднається прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-