Боррель у Вашингтоні: Європейців найбільше непокоїть питання України

Боррель у Вашингтоні: Європейців найбільше непокоїть питання України

Укрінформ
Високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що серед усіх питань, які стоять на порядку денному в зовнішній політиці ЄС, українське питання в умовах російської агресії найбільше турбує європейців.

Про це він сказав у середу під час зустрічі у Вашингтоні з державним секретарем США Ентоні Блінкеном, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Україна – це наша найбільша та безпосередня турбота для нас, європейців, і для вас також у контексті нашої спільної безпеки», - наголосив високий представник ЄС у зверненні до глави зовнішньополітичного відомства США.

Боррель підкреслив, що Росія не зупиниться сама у своїй агресії.

«Ми повинні її зупинити», - додав він.

У цьому контексті європейський представник зауважив, що Сполучені Штати і Європейський Союз роблять багато, але «можуть зробити більше, щоби підтримати українців зараз у дуже складний час».

Читайте також: Країни ЄС мають дійти згоди, як спрямувати заморожені активи Росії на оборону України - Боррель

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Боррель виступив на щорічній сесії Ради Безпеки ООН, присвяченій співробітництву між Євросоюзом і ООН. Він підкреслив, що повага до Хартії ООН та солідарність з Україною, яка протистоїть агресії РФ, відповідають інтересам не лише України, але також захисту територіальної цілісності будь-якої країни світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-