Комітет Ради залишив у законопроєкті про мобілізацію одне обмеження для ухилянтів - депутат

Комітет Ради залишив у законопроєкті про мобілізацію одне обмеження для ухилянтів - депутат

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки ухвалив рішення відхилити всі пропозиції щодо застосування заходів впливу за ухилення від мобілізації, окрім однієї - обмеження керування транспортним засобом.

Про це повідомив народний депутат України від парламентської фракції «Слуга народу», член профільного комітету ВР Олександр Федієнко, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Апарату Верховної Ради.

«Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки вже більш ніж удвічі зменшив кількість правок до законопроєкту про мобілізацію. Щодня розглядається близько 300 правок», - поінформував він.

Фото: ВР

Федієнко підкреслив, що депутатам, які подали свої правки й наполягають на них, була надана можливість приходити на засідання комітету й відстоювати.

Читайте також: Веніславський: Є всі шанси, що законопроєкт про мобілізацію потрапить на друге читання до кінця березня

«При цьому комітет відхилив усі пропозиції щодо тимчасових обмежень для «ухилянтів», а залишив тільки норму стосовно обмеження керування транспортним засобом», - повідомив політик.

За його словами, закон вибудовується з точки зору норм права як рамковий механізм, а спосіб виконання вже визначатимуть підзаконні документи.

Читайте також: Веніславський назвав «найбільш сенситивні» питання у законопроєкті про мобілізацію

Народний депутат зауважив, що чинне законодавство не заважає ТЦК формувати мобілізаційний потенціал, але законопроєкт про мобілізацію, який наразі напрацьовується, передовсім має дати мотивацію, а також вдосконалити роботу ТЦК.

«У нас багато військовозобов’язаних відсутні в реєстрах Центрів комплектації, їх фізично і технічно не бачать. Законопроєкт дасть можливість виявити тих громадян, які не стоять на обліку, при цьому перебувають в інших реєстрах», - додав Федієнко.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (№10449).

Голова парламентської фракції "Слуги народу" Давид Арахамія заявив, що питання відстрочки від мобілізації для людей з І, ІІ та ІІІ групою інвалідності та аспірантів буде врегульовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-