Веніславський: Є всі шанси, що законопроєкт про мобілізацію потрапить на друге читання до кінця березня

Веніславський: Є всі шанси, що законопроєкт про мобілізацію потрапить на друге читання до кінця березня

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки налаштований максимум через два тижні рекомендувати парламенту розглянути законопроєкт про мобілізацію в другому читанні.

Про це сказав член цього парламентського комітету Федір Веніславський на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Я думаю, що комітет витратить на те, щоб остаточно сформулювати свій висновок (щодо законопроєкту про мобілізацію — ред.), від одного до двох тижнів. І, відповідно, після цього буде проголосовано висновок комітету, який є обов’язковим для розгляду законопроєкту в парламентській залі. Я думаю, що є всі шанси для того, щоб цей законопроєкт потрапив уже у фіналізованому вигляді, у зведеній таблиці, порівняльній таблиці до другого читання до кінця цього місяця», - сказав Веніславський.

Водночас він зауважив, що з урахуванням великої кількості поправок і того, що «кожен із народних депутатів, який їх подавав, під час розгляду законопроєкту в залі може наполягати на тій чи іншій поправці, це також може зайняти певний час».

Читайте також: Законопроєкт про мобілізацію: Веніславський розповів, що завтра розглянуть на комітеті ВР

«Тому я думаю, це вже буде узгоджувати керівництво парламенту з лідерами депутатських фракцій, яку процедуру застосовувати для того, щоб не допустити зловживань і затягування з ухваленням цього законопроєкту. Але я думаю, що цілий місяць, кінець березня - початок квітня, перша половина квітня - шанси ухвалити цей законопроєкт в залі достатньо великі», - зазначив Веніславський.

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку" (№10449).

Народні депутати подали до другого читання проєкту закону 4195 поправок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-