В Австрії підтримують Саміт миру, але поки не визначилися з представником

В Австрії підтримують Саміт миру, але поки не визначилися з представником

Укрінформ
Австрія підтримує українську Формулу миру та проведення на її основі Глобального саміту миру в Швейцарії, але поки не вирішено, хто представлятиме республіку на цій зустрічі.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили у федеральному міністерстві європейських та закордонних справ Республіки Австрія.

"Австрія підтримує запропоновану Україною Формулу миру з 10 пунктів та проведення саміту на її основі у Швейцарії. Наразі ще не вирішено, хто представлятиме Австрію на ньому", - заявили у австрійському МЗС.

В австрійському зовнішньополітичному відомстві вказали на те, що "широка і високопоставлена міжнародна участь у цій зустрічі має велике значення". Адже це "дозволить підкреслити нашу широку глобальну солідарність з Україною, а також обговорити подальшу підтримку України та імплементацію мирного плану з якомога більшою кількістю гравців".

На цьому тлі в МЗС Австрії вважають особливо важливою "взаємодію з третіми країнами, такими як Бразилія, Південна Африка та Китай, щоб вони також могли вплинути на Росію з метою припинення російської агресії та повернення за стіл переговорів".

"Ми сподіваємося, що ця зустріч наблизить нас до мети всеосяжного, справедливого і тривалого миру в Україні", - заявили у міністерстві.

Поруч з цим, було вказано на те, що Австрія бере активну участь у численних робочих групах Формули миру, а її представники брали участь в останніх зустрічах високого рівня на Мальті та в Давосі. Передусім, особливо активно австрійська сторона працює у сферах ядерної та радіаційної безпеки, звільнення ув'язнених і депортованих (включаючи викрадених дітей), відновлення справедливості, екологічної безпеки (включаючи гуманітарне розмінування) та продовольчої безпеки.

Читайте також: Питання вільного судноплавства у Чорному морі можна вирішити на Саміті миру - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2024 року Президент України Володимир Зеленський і Президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амхерд домовилися пропочаток підготовки до проведення у Швейцарії Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що перший Глобальний саміт відбудеться уже навесні, а другий проведуть на іншому континенті.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак поінформував 25 лютого, що на саміт миру запросять понад 160 країн, запрошення РФ на цьому етапі не очікується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-