Процедура щодо призначення Залужного послом у Британії запущена - Сибіга

Процедура щодо призначення Залужного послом у Британії запущена - Сибіга

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга розповів, що зараз розпочалися процедури щодо оформлення необхідних документів для призначення Валерія Залужного на посаду посла у Великій Британії.

Про це він заявив в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз розпочалися процедури щодо оформлення необхідних документів, пов’язаних із призначенням Валерія Федоровича Залужного на посаду Надзвичайного та Повноважного Посла у Великій Британії. Надійшло відповідне подання міністра закордонних справ з такою пропозицією. Воно було підтримано та погоджено Президентом України», - повідомив Сибіга.

За його словами, «згідно з дипломатичною практикою, мають відбутися ще певні процедури після погодження кандидата і після цього, формальним фіналом цієї історії є указ Президента про призначення послом відповідної кандидатури, що відбудеться після отримання агреману британської сторони».

Читайте також: Зеленський: Залужний говорив мені саме про такий напрямок для себе - дипломатичний

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 7 березня, Президент України Володимир Зеленський погодив кандидатуру колишнього головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що перевагою колишнього головнокомандувача Валерія Залужного на посаді посла України у Великій Британії буде його військовий бекґраунд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-