Євросоюз працює над забезпеченням широкої підтримки української Формули миру - Радбез ООН

Євросоюз працює над забезпеченням широкої підтримки української Формули миру - Радбез ООН

Укрінформ
Європейський Союз продовжуватиме глобальну роботу для забезпечення якомога ширшої міжнародної підтримки всеосяжного справедливого і тривалого миру, ключових принципів і цілей української Формули миру та проведення глобального мирного саміту.

Як передає власкор Укрінформу у Нью-Йорку, про це заявив у п’ятницю на засіданні Ради Безпеки ООН постпред Євросоюзу при ООН Ставрос Ламбрінідіс, зачитавши заяву краї ЄС та низки держав, що до неї приєдналися.

Він зауважив, що невдовзі Росія провадитиме на тимчасово окупованих територіях України свої вибори, фактично почавши їх «у деяких районах 25 лютого – з голосування поштою».

«Росія не має жодних легітимних підстав для будь-яких таких дій на території України», – наголосив він.

За словами Ламбрінідіса, Євросоюз вкотре заявляє про підтримку рішень Міжнародного кримінального суду, який видав ордери на арешт командувача дальньої авіації РФ Сергія Кобилаша та командувача Чорноморським флотом РФ Віктора Соколова через підозру в скоєнні ними воєнних злочинів, пов’язаних з обстрілами цивільних об’єктів на населення України. Раніше МКС видав ордери на арешт президента РФ Володимира Путіна та дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової за насильне вивезення українських дітей.

Читайте також: В ООН занепокоєні намірами Росії провести вибори на окупованих територіях України

Розповідаючи про ракетний обстріл Одеси під час візиту прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса 6 березня, постпред ЄС, який донедавна був грецьким політиком, нагадав про обстріл російськими військами Києва в день візиту Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреша у квітні 2022 року, а також під час перебування в столиці України делегації африканських лідерів у червні 2023 року.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Рада Безпеки ООН обговорила обстріл російськими військами Одеси, а також розглянула гуманітарні питання, пов’язані з війною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-