Вступ України до НАТО є життєво важливим рішенням - Шурма

Вступ України до НАТО є життєво важливим рішенням - Шурма

Укрінформ
Вступ до НАТО надасть Україні довгострокові гарантії безпеки та забезпечить стабільність економіки.

Як передає Укрінформ, про це заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма заявив у інтерв’ю агентству CNN.

Він зазначив, що нещодавній вступ Швеції до НАТО після багатьох років перемовин є гарним прикладом шляху, який має пройти Україна. Шурма наголосив, що вступ України до Альянсу є «абсолютно життєво важливим рішенням». 

«Я вважаю, що це (приєднання Швеції до НАТО – ред.) дуже гарний приклад шляху, який ми маємо пройти, оскільки приєднання України до НАТО – це абсолютно життєво важливе рішення. Росія існуватиме протягом десятиліть, сотень років, і ми маємо бути спроможними захистити себе, а також заплатити за цей захист», – сказав Шурма. 

На його думку, щоб досягти цих цілей, Україна повинна мати стабільну економіку. Наразі ключовим фактором, який заважає розвитку української економіки, є фізичний захист міст, компаній, підприємств та морських портів від атак з боку Росії, додав Шурма.

Читайте також: Членство України в НАТО посилить Чорноморський регіон - Точицький

«Здебільшого, це військові ризики, через які інвестори не здійснюють вкладення в Україну. І, можливо, єдиним рішенням цієї проблеми буде отримання гарантій безпеки. Але не просто (укладання – ред.) двосторонніх угод, а безпекові гарантії, яким довірятиме бізнес, а він буде довіряти НАТО», – пояснив заступник ОП.

Як повідомляв Укрінформ, 7 березня Швеція офіційно стала новим, 32-м, членом НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-