Членство України в НАТО посилить Чорноморський регіон - Точицький

Членство України в НАТО посилить Чорноморський регіон - Точицький

Укрінформ
Приєднання України до НАТО посилить не тільки Північноатлантичний альянс, а й Чорноморський регіон.

Про це заступник міністра закордонних справ Микола Точицький сказав в інтерв'ю телеканалу CNN Türk в межах Анталійського дипломатичного форуму.

“Рано чи пізно це станеться (вступ України в НАТО - ред.). Думаю, що членство України в НАТО буде хорошою можливістю для всіх країн Альянсу, а також для нашого Чорноморського регіону… Україна може бути ще одним сильним партнером не лише для НАТО, а й для Туреччини. Ми демонструємо, що можемо бути успішними. Ми дуже мирна нація, але коли нас хтось зачіпає, ми відповідаємо”, - зазначив він.

Відповідаючи на запитання про перемовини в Туреччині навесні 2022 року, дипломат наголосив, що Україна докладала всіх зусиль аби припинити агресію. “Але Росія вирішила продовжувати війну, вона вже вбила і поранила десятки тисяч українців, масово знищує цивільні будівлі й інфраструктуру”, - сказав Точицький.

За його словами, від початку тимчасової окупації Криму та частини Донецької й Луганської областей Україною було проведено більше двох сотень раундів перемовин у Мінському та Нормандському форматах, але вони не дали результату.

Читайте також: Війна може закінчитися вже завтра, якщо Путін виведе війська з України - Точицький

“Ми хочемо подякувати Туреччині за її спроби допомогти, але переговори можливі лише після того, як російські війська будуть повністю виведені з України… І тільки після цього ми зможемо говорити з Росією, та й то лише про компенсацію Росією за всі руйнування, шкоду, втрати, за все, що було зруйновано в ході російської агресії”, - сказав дипломат.

Заступник міністра додав, що за інших умов мирні перемовини неможливі.

Як повідомляв Укрінформ, у Туреччині 1-3 березня відбувся Анталійський дипломатичний форум, головною темою якого було визначено "Розвиток дипломатії в період криз".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-