Фідан і Салліван у Вашингтоні обговорили перспективи припинення війни в Україні

Фідан і Салліван у Вашингтоні обговорили перспективи припинення війни в Україні

Укрінформ
Результат війни в Україні має бути розв'язаний в межах територіальної та політичної цілісності України.

Про це йшлося на зустрічі міністра закордонних справ Туреччини Хакана Фідана з радником президента США з національної безпеки Джейком Салліваном у Вашингтоні, повідомляє Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

“Війна в Україні не повинна продовжуватися і (Туреччина - ред.) виступає за її розв'язання в межах територіальної та політичної цілісності України”, - передає телеканал слова турецького міністра.

Також мова йшла про припинення палестино-ізраїльського конфлікту.

“В Газі необхідно якомога швидше оголосити припинення вогню та збільшити обсяг гуманітарної допомоги, що надходить до регіону”, - повідомили телеканалу дипломатичні джерела.

Читайте також: Туреччина закликає до справедливого миру для Палестини та готова бути гарантом

Міністр закордонних справ Хакан Фідан у Вашингтоні зустрівся з головою комітету із закордонних справ Сенату США Бенджаміном Кардіном та сенаторами-членами комітету.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан на пресконференції за результатами Анталійського дипломатичного форуму заявив про те, що у розв'язаній Росією війні проти України сторони досягли межі результатів, яких можуть досягти воєнними засобами, і слід розпочати діалог щодо припинення вогню окремо від територіальних питань.

Фото: Ahmet Sel/Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-