У Раді на розгляді є лише одна заява про складання мандата - Стефанчук

У Раді на розгляді є лише одна заява про складання мандата - Стефанчук

Укрінформ
Наразі в Україні історично мінімальна кількість народних депутатів. На розгляді у Голови Верховної Ради перебуває одна заява про складання депутатського мандату за станом здоров’я.

Про це повідомив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Сьогодні в Україні історично мінімальна кількість народних депутатів - 401», - зазначив він.

За його словами, це пов'язано з низкою подій, які відбулися в парламенті, і насамперед з тим, що «дуже багатьох зрадників України було позбавлено депутатського мандату, а деякі колеги склали мандат».

«Фактично сьогодні у мене на розгляді тільки одна заява народного депутата, який за станом здоров'я просить скласти мандат», - поінформував спікер українського парламенту.

Стефанчук наголосив, що наразі насамперед треба думати про єдність в парламенті, «тому що скільки б не було депутатів в єдиному законодавчому органі, без єдності, без спільного підходу до питань, які об'єднують країну, ми не зможемо нічого зробити».

«Я дуже хочу, щоб політичні якісь речі, політичні міжусобиці залишили для мирного часу. Парламент завжди був місцем для дискусії, але в період війни мені здається, що парламент повинен стати майданчиком єдності і демонстрації єдності усьому суспільству», - резюмував Голова ВР.

Читайте також: Арахамія пояснив скасування засідань Ради «терміновим завданням»

Як повідомлялося, Голова парламентської фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія заявив, що наразі у Верховній Раді серед депутатів «немає єдності» і ситуація у цьому плані стала гіршою, ніж була на початку повномасштабного вторгнення. За його словами, щонайменше 17 народних депутатів з його фракції мають намір скласти мандат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-