Глава МЗС Франції уточнив, які операції можуть вимагати присутності європейських військ в Україні

Глава МЗС Франції уточнив, які операції можуть вимагати присутності європейських військ в Україні

Укрінформ
Західні країни повинні розглянути нові дії на підтримку України, і деякі з таких операцій можуть вимагати присутності військ на українській території.

Як передає кореспондент Укрінформу, так глава МЗС Франції Стефан Сежурне на засіданні Національної асамблеї роз’яснив депутатам слова президента Еммануеля Макрона щодо ймовірної відправки європейських військ в Україну.

«Зіткнувшись з агресією Росії, ми повинні розглядати нові дії на підтримку України. Треба здійснювати її інакше, робити більше для України», – уточнив Сежурне позицію глави держави.

За його словами, йдеться про такі операції, як розмінування, кібербезпека або виробництво зброї на українській території. Деякі з них можуть вимагати «присутності на українській території, не переступаючи при цьому порогу бойових дій», - додав глава МЗС.

Читайте також: В ОП прокоментували дискусії на Заході про участь своїх військ у війні в Україні

Нагадаємо, напередодні після міжнародної конференції на підтримку України в Парижі Еммануель Макрон заявив, що потрібно зробити все необхідне, аби Росія не виграла цю війну. І жоден з варіантів, навіть участь наземних військ країн Європи, не має бути виключеним задля досягнення мети.

Ці слова викликали гостру критику з боку ультраправих у парламенті Франції, зокрема лідерки Національного об'єднання Марін Ле Пен.

«Яке божественне право зробило Францію солдатом кожної справедливої справи у світі, в той час як єдина світова імперія, Сполучені Штати, відмовляється робити те ж саме з ними?», - заявила Марін Ле Пен під час урядової години в дебатах з прем’єр-міністром Габріелем Атталем.

Той у відповідь заявив, що якби Ле Пен обрали президентом у 2022 році, вона б зараз «сама постачала зброю до Росії, щоб розбити українців».

Читайте також: ЄС не розглядав участі своїх сил у війні в Україні - речник

Атталь зауважив, що після розслідувань журналістів щодо тісних зв’язків ультраправої партії з РФ з метою послаблення підтримки України, «є підстави задатися питанням, чи не перебувають війська Володимира Путіна в нашій країні. Я кажу про вас і ваші війська, пані Ле Пен», - зазначив прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не планує відправляти війська в Україну на тлі повідомлень про те, що деякі західні країни можуть розглянути таку можливість.

Деякі країни, зокрема Чехія, Словаччина, Швеція, Польща, заявили, що не відправлятимуть свої війська в Україну. Іспанія , Італія та Велика Британія також виступили з відповідними заявами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-