Понад 4000 правок: комітет ВР почав розгляд законопроєкту про мобілізацію до другого читання

Понад 4000 правок: комітет ВР почав розгляд законопроєкту про мобілізацію до другого читання

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки розпочав розгляд законопроєкту про мобілізацію до другого читання.

Про це повідомив голова комітету Олександр Завітневич у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Сьогодні на засіданні комітету розпочали розгляд законопроєкту про мобілізацію до другого читання. Коротко і по суті, що відбувалося. Маємо опрацювати більше 4 тисяч правок. Для зручності, всі вони тематично розділені на 16 блоків, які висвітлюють концептуальні речі. Перед членами комітету надскладне завдання - у максимально короткі терміни представити законопроєкт з висновками на розгляд Верховної Ради. Розуміємо важливість цього законопроєкту для кожного українця, складність ситуації на лінії фронту, очікування наших захисників та захисниць", - написав Завітневич.

Читайте також: Справедлива мобілізація не про те, щоб усі потрапили до окопів - голова комітету ВР

Він зазначив, що на засіданні відбувся ґрунтовний діалог з представниками МО України. За його словами, в центрі дискусії були стратегічно важливі питання щодо електронного кабінету, електронних повісток, балансу прав та обов’язків громадян України, заходів мотивації та примусу під час мобілізації, дотримання принципу справедливості.

"При цьому вивіряємо основні положення на предмет ефективності їх функціонування для досягнення цілей законопроєкту, прогнозуємо наслідки запровадження змін", - додав Завітневич.

Читайте також: На Банковій вважають, що закон про мобілізацію буде прийнятий у стислі терміни

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 7 лютого ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку" (№10449). 21 лютого закінчився термін подання депутатських правок і пропозицій до другого читання відповідного проєкту закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-