На Банковій вважають, що закон про мобілізацію буде прийнятий у стислі терміни

На Банковій вважають, що закон про мобілізацію буде прийнятий у стислі терміни

Укрінформ
Закон про мобілізацію буде прийнятий українським парламентом у максимально стислі терміни.

Про це у ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформував радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк, відповідаючи на питання, коли може бути прийнятий закон про мобілізацію, передає кореспондент Укрінформу.

"У максимально ситслі терміни (він може бути прийнятий - ред.). Вже вони (депутати - ред.) там внесли всі свої правки. Зараз, я думаю, вони будуть йти по цих правках і ми... тиждень-три, у залежності від того, як у них парламентська логістика вибудована, будемо мати вже друге читання цього закону", - заявив він.

Читайте також: До «мобілізаційного» законопроєкту надійшло вже понад 2,5 тисячі правок - Костенко

Окремо Подоляк висловив думку, що в України немає ніяких інших варіантів, окрім як виграти цю війну. За його словами, процес мобілізації є складним, і українська держава проходить через нього "дуже і дуже ефективно".

Радник керівника ОП розповів, що сумнівається у тому, що наразі якась країна у Європі, якщо б вона розпочала процес мобілізації, хоча б близько нагадувала Україну.

"Мобілізація - складний процес, безумовно. Це ж не про свято якесь, це про війну, в якій потрібно зрозуміти ціну, яку потрібно буде заплатити. І скільки б відсотків було мобілізованих у інших країнах? І з яким розголосом вони були б мобілізовані? Тому Україна, мені здається, проходить через це найефективніше, ніж будь-яка інша країна Європи", - вважає він.

Як повідомлялося, Верховна Рада 7 лютого ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку" (№10449).

21 лютого закінчився термін подачі депутатських правок і пропозицій до другого читання відповідного проєкту закону.

Нардеп Роман Костенко поінформував, що депутати подали понад 4 тисячі правок до "мобілізаційного" законопроєкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-