Усі дива відважного українського народу здавалися неможливими 24 лютого 2022 року - фон дер Ляєн

Усі дива відважного українського народу здавалися неможливими 24 лютого 2022 року - фон дер Ляєн

Укрінформ
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн закликала народ України памʼятати про шлях, який він здолав від початку повномасштабного вторгнення, та запевнила в подальшій підтримці Європи.

Про це президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила під час заходів у Гостомелі з нагоди другої річниці російського вторгнення, де у цей день зібралися європейські лідери, передає Укрінформ.

«На суші ви вигнали Росію з половини території, які вона захопила. На морі ви витіснили російський флот і відновили морський коридор до всього світу. У повітрі ваша оборона стала неймовірно ефективною. Ви захищаєте своїх людей від російських ракет і дронів. Лише за останній тиждень ви збили 7 російських винищувачів. Все це здавалося неможливим у ніч, коли почалася війна, але знову і знову відважний народ України дивує світ», – сказала вона.

У цьому контексті президентка Єврокомісії закликала завжди памʼятати про шлях, який українці вже здолали, якою б складною не виглядала ситуація сьогодні. Вона висловила впевненість, що Україна ще дивуватиме всіх, поки останній російський солдат не буде остаточно витіснений з української землі.

«Сьогодні ми тут, щоб сказати, що Європа буде допомагати вам стільки, скільки потрібно. Буде фінансова підтримка, більше боєприпасів, більше тренування для ваших військ, засобів ППО та більше інвестицій в оборонну промисловість Європи та України», – запевнила Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Зеленський в аеропорту Гостомеля: Тут Путін зазнав першої і фундаментальної поразки

Як повідомлялося, прем'єр-міністри Італії, Канади та Бельгії Джорджія Мелоні, Джастін Трюдо, Александер Де Кроо, а також президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прибули до Києва 24 лютого, щоб продемонструвати солідарність з Україною у другу річницю повномасштабного російського вторгнення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-