Умови миру Україна визначатиме сама - Данія в ООН

Умови миру Україна визначатиме сама - Данія в ООН

Укрінформ
Україна має сама визначати передумови для встановлення миру.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час засідання Генеральної асамблеї ООН заявила державний секретар з іноземної політики у Міністерстві закордонних справ Данії Лізбет Зільмер-Джонс, яка виступала від імені усіх п’яти країн Скандинавії.

“Підтримка країнами Скандинавії Формули миру Президента Зеленського та Глобального форуму миру ґрунтується на суверенітеті, незалежності та територіальній цілісності України у відповідності до Статуту ООН. Ми поділяємо думку, що Україна сама має визначати передумови для миру. Утім Україна не може самостійно досягти миру, на який заслуговує. Тому вкрай важливо досягти якомога ширшої міжнародної підтримки української Формули миру”, - сказала Зільмер-Джонс.

Вона наголосила, що війна Росії проти України "має явні регіональні й глобальні наслідки”. “Війна - це напад на демократію й грубе порушення міжнародного права. Вона має руйнівний та далекосяжний глобальний вплив, зокрема енергетичну й продовольчу кризи”, - зазначила держсекретар.

Читайте також: Росія свідомо обрала війну, що вже має наслідки для всього світу - глава МЗС Франції

Данія сьогодні стала першою державою поза Групою семи, що уклала з Україною безпекову угоду.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна Асамблея ООН зібралася у п’ятницю на засідання з питання порядку денного «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України», під час якого виступають представники більше 60 країн.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, який виступав на засіданні першим, закликав країни світу долучитися до участі в Глобальному форумі миру, який відбудеться у Швейцарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-