Сьогодні Шмигаль із міністрами будуть на українсько-польському кордоні - Президент

Сьогодні Шмигаль із міністрами будуть на українсько-польському кордоні - Президент

Оновлено
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і профільні міністри сьогодні будуть на кордоні України з Польщею.

Про це сказав у п'ятницю Президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції з прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наш Прем’єр-міністр разом з відповідними міністрами, які працюють над питанням експорту, імпорту, товарообігу між тими чи іншими державами, які відповідають за логістику, за інфраструктуру, за агропромисловий комплекс, керівники прикордонної служби - ця група на чолі з Прем’єр-міністром сьогодні буде на кордоні з Польщею ”, - сказав Зеленський.

Він додав, “чи будуть польські колеги — це їх особисте рішення, завтра ми не можемо бути. Завтра у нас два роки цієї боротьби, два роки війни”.

Читайте також: Туск: зустріч урядів України і Польщі відбудеться 28 березня у Варшаві

“Я не до того, що нам хтось пропонував завтра. Ми сказали це відкрито, що ми готові з пропозиціями, з рішеннями, з кроками назустріч. Ми будемо готові до 24 (лютого - ред.) бути на кордоні. І польська сторона буде чи не буде — мені це невідомо. Те, що ми кажемо, ми зазвичай намагаємося робити”, - підкреслив Президент.

Також він подякував українським фермерам, які “розуміють, що таке держава в час війни, що вони самостійно нічого не блокують, незважаючи на те, що їх продукти харчування не їдуть сьогодні польським шляхом і не на польський ринок, хочу зазначити, блокуються продукти, які ідуть транзитом, дуже важливо”.

Президент висловив також вдячність польським сусідам за все, що вони робили з початку російського вторгнення в Україну.

“Для нас важливо зберегти наші відносини, але також і зберегти правду. Дуже важливо. Українське зерно не йде на ринок Польщі. За бажанням польської сторони. Ми знайшли нові шляхи. Але коли ми говоримо про транзит, це трішки поза європейським законодавством. Тому ми готові й будемо робити все, щоб вирішити це питання”, - підкреслив Президент.

Читайте також: Військові та гуманітарні вантажі: Кулеба обговорив з польською стороною проблемні питання

Як повідомляв Укрінформ, раніше Володимир Зеленський доручив уряду найближчим часом, до 24 лютого, бути на кордоні з Польщею, щоб вирішити питання блокування.

На кордоні України та Польщі протестувальники, польські фермери, продовжують обмежувати рух вантажним транспортним засобам автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Дорогуськ - Ягодин», «Гребенне - Рава-Руська», «Медика - Шегині», «Зосін -Устилуг», «Долгобичув - Угринів» та «Корчова - Краківець». У пункті пропуску «Ягодин - Дорогуськ» польські фермери повністю заблокували рух вантажівок у двох напрямках, не пропускають навіть небезпечні, гуманітарні вантажі та ті, що швидко псуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-